Ron Witkamp

Ron is een Hagenees van bouwjaar 1962, woonachtig in het mooie dorp Soest. Hij kan zich een leven zonder muziek niet voorstellen. Het Zeezender geluid is hem met de paplepel ingegoten en zijn familie sleepte hem mee naar het gestrande Veronica schip en de Veronica Moet Blijven demonstratie op het Binnenhof.


Rond zijn 16de/17de had hij met Hilversumse vrienden een Drive-In discoshow waarmee ze veel draaiden op prive/school/bedrijfs-feesten en bij sportclubs in Het Gooi. De verzoekjes van de damesteams bij de plaatselijke hockeyclubs zijn hem uit die tijd het meest bijgebleven 🙂 In 1980 verruilde hij het Drive-In wereldje voor het illegaal uitzenden op de FM-band. Niet alle buurtbewoners waren even blij met de zelfgeknutselde FM-zenders en wonder-boven-wonder, hij is nooit gepakt!

De overgang van de muziekwereld van analoog naar digitaal waren, mede gezien zijn ICT specialisatie, reden om in deze wonderbaarlijke ontwikkeling te stappen. Nog voordat streaming diensten een feit waren genoot hij overal en altijd van zijn muziekcollectie. Tijdens de Corona crisis begint hij uit verveling zijn oude bandrecorder opnames te digitaliseren en blijkt dat daar veel oude zeezender opnames tussen zitten. Via Internet komt met andere zeezender liefhebbers een ‘ruilhandel’ op gang en inmiddels is de hoeveelheid oude opnames uitgegroeid tot meer dan 2000 uur, die altijd en overal te beluisteren is… ook via De Vrienden Van De Radio!

In de zomer van 2023 kwam hij in contact met enthousiaste radio liefhebbers via social-media. Hij trad toe tot een van de grotere zeezender collectieven op Facebook om daar mee te denken over activiteiten en het aanleveren van syndicated radio-programma’s. Door verschillen van inzicht koos hij er uiteindelijk voor om op 15 Augustus 2023 samen met de andere teamleden De Vrienden Van De Radio op te richten. Op 31 augustus 2023 om 18:00 uur, het tijdstip waarop de zeezenders in 1974 zwegen, gingen de Facebook groep en de website ‘On Air’. Hier gaan we samen iets heel moois van maken!!!

Vanaf 28 oktober 2023 maakt Ron voor De Vrienden Van De Radio het 3de uur op zaterdagmiddag (14:00-15:00) bij Radio Monique International.

Loading