Eric De Meijer

Eric De Meijer ving de eerste zeezender-signalen op in 1973 met de kleine transistor van zijn moeder. Het zal Veronica zijn geweest, want dat stond altijd aan bij zijn ouders. Dat vond Eric helemaal geweldig en toekomstplannen met radio kwamen in zijn hoofd.


In 1986 zette hij de eerste stappen in de wereld van de vrije radio. Na een half jaar non-stop gedaan te hebben bij BRO (Brasschaatse Radio Omroep) om de techniek te leren, mocht hij zijn eerste presentatie programma maken, Music Express genaamd.

Dan maken we een sprong naar 1997. Toen kwam de vraag om mee te doen aan C-Dance, een zender die niks anders draaide dan House Trance, kortom het geluid voor de uitgaanders in de discotheken. C-Dance groeide uit tot een grote radiospeler in de Belgische radiogeschiedenis met toen al livestream en satelliet uitzendingen over een groot deel van Europa en in het Vlaamse landsgedeelte op 17 frequenties plus in de avonduren. In het weekend namen ook stations in Nederland het signaal over.

Toen C-Dance stopte nam Eric een eigen radio programma op: Hit-Revival. Dit programma draait sinds 1991 op verschillende zenders in Vlaanderen en sinds een jaar of 2 ook in Spanje.

Begin 2022 kwam de vraag om in het zeezender radio-project te stappen in samenwerking met Radio Monique. Omdat zeezenders Eric altijd gefascineerd hebben twijfelde hij geen seconde en heeft hij vanaf begin 2022 enthousiast meegedaan aan dit leuke verhaal dat zich ontwikkelde naar De Vrienden van de Radio.

Eric is de bedenker van “Erfgoed van de Zeezenders”. Aan zijn programma’s gaat veel research in dat erfgoed vooraf en dat hoor je!

Loading