Bezoek aan Grammofoonmuseum (Paul Scholten)

Bezoek aan Grammofoonmuseum (Paul Scholten)

In dit museum komt de geschiedenis aan de orde vanaf de uitvinding van de fonograaf in 1877 tot de intrede van de digitale muziek rond 1980. De vele – bijna allemaal nog werkende – oude grammofoons en platenspelers zijn niet alleen te bekijken, maar ook vaak te beluisteren.

De openingstijden van het museum zijn normaliter van woensdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. In de “wintermaanden” (deze duren van december tot en met maart) is het museum uitsluitend geopend voor groepsarrangementen https://grammofoonmuseum.nl/contact

Een rondleiding door het museum is een echte ontdekkingstocht door de wereld van grammofoons, bandrecorders, radio’s, grammofoonplaten, muziek en heel veel wonderlijke apparaten.

Het museum timmert behoorlijk aan de weg, want het organiseert op 17 februari 2024 de nieuwe Vintage en Techniek beurs in de twee grote sporthallen van het Cultureel Centrum de Spil in Nieuwleusen.
Op die dag presenteren standhouders hun waren (zoals radiotoestellen, grammofoons en platen, muziekautomaten en speeldozen, technisch speelgoed, fotografie en optiek) tussen 09.30 uur en 15.30 uur op 120 tafels. Meer informatie staat op: https://www.vintageentechnieknl.nl/


Groeten,

Paul Scholten

Loading