Bart Bonzo

Bart werd “Bonzo” in 1973 toen hij zijn voorraad radio-onderdelen in stevige (hondenvoer) Bonzo-dozen ging opbergen. Die onderdelen waren vooral bedoeld om radiozenders mee te bouwen en omdat een station nu eenmaal een naam moet hebben, werd dat Bonzo.

Ook de discotheek van Bart kreeg die naam en bij andere piraten- en legale stations bleef Bart steeds: Bart Bonzo, ook wel afgekort tot BB.

De inspiratie voor de radio-avonturen van Bart komt van de zeezenders. Vader Bonzo had een Veronica-luisterviskaart met twee cijfers en muziek was in het ouderlijk huis net zo belangrijk als slapen en eten. Naar school ging vaak een radiootje mee met een oorplugje verscholen achter lange haren. Tot 1974 stond meestal Veronica aan, daarna werden dat Mi Amigo, Caroline en Monique.

De wederopstanding van Radio Monique was een cadeautje voor Bart. Niet alleen omdat er weer wat te luisteren valt, maar ook om verder te gaan met de jongensdroom en in de voetsporen van de radiomakers van de Ross Revenge te treden. In zijn programma’s hoor je muziek uit de gloriejaren van de zeezenders in combinatie met nieuwer materiaal dat enigszins bij de zoutwater-sfeer van weleer past.

Het radiomaken maakte bij Bart de liefde voor de zeezenders helemaal wakker. Zo ontmoette hij De Vrienden van de Radio. Wat leuk om de oude passie te delen!

Loading